Info over het sluiten van een hypotheek in Beringen

Beringse Hypotheek

Beringen (Limburgs: Berringe) is een stad en gemeente in Limburg in België en is de hoofdplaats van het kieskanton en het gerechtelijk kanton Beringen. De stad telt zo’n 45.000 inwoners. Beringen is, na Hasselt en Genk, de grootste gemeente in de provincie Limburg. Het is een stad met een nog steeds groeiend inwoneraantal. Beringen is een regionaal woon- en verzorgingscentrum. Tevens is het een belangrijke industriestad in West-Limburg.

Beringen werd voor het eerst vermeld in 1120, als Ber-ing, ofwel de woonplaats (inga-heim) van ene Bero. Met een beer, zoals die op latere het wapen van Beringen is te vinden, heeft de naam niets te maken.

Vermoedelijk vanaf ongeveer 1030 had de graaf van Loon de voogdij over de heerlijkheid. Beringen was een van de Goede Steden van het graafschap Loon, dat in 1366 geannexeerd werd door het prinsbisdom Luik. Reeds in 1239 ontving Beringen de stadsrechten door een vrijheidskeure, verleend door graaf Arnold IV van Loon en abt Hugo van de Abdij van Corbie.

info Beringen hypotheek
info beringen hypotheek
info beringen hypotheek

Beringen was omringd met wallen en grachten, waarin zich drie stadspoorten bevonden. Rond de stad waren acht motten,noodtorens omringd door een gracht. Begin 19e eeuw werd de stadsomwalling van Beringen gesloopt.

Ondanks de versterkingen liet de verdediging van de stad te wensen over. Meermalen werd de stad geplunderd. In 1467 kreeg Antoon van Bourgondië tijdens een strafexpeditie Beringen op de knieën. Tijdens de godsdienstoorlogen werd Beringen in 1584 door een brand vernield. En in 1654 werd Beringen door Lotharingse troepen afgeperst, geplunderd en vernietigd “tot er maar drie bakhuysekens overbleven”.

Twee burgemeesters, een voor de stad en een voor het buitengebied (de buitingen), stonden aan het hoofd van de gemeente. Ze werden bijgestaan door zeven raadslieden, drie voor de stad en vier voor de buiting. Het grondgebied bestond uit drie heyrwagens: die stadt, den heyrwaghen van Pael en den heyrwaghen van Tervaent.

De parochie Beringen strekt zich aanvankelijk ook uit over het grondgebied van Paal en Heusden. Even voor 1400 werd Heusden echter een afzonderlijke parochie. In 1708, na heel wat strubbelingen, was ook Paal zover.

 

bron: Wikipedia

Kom in contact met ons

beringse hypotheek

Kunnen wij u helpen?

Uw naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hypotheek Beringen afsluiten